Ερωτηματολόγιο Ετοιμότητας για Σωματική Δραστηριότητα στην Εγκυμοσύνη

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Σία Ζουρλαδάνη, δημιουργός του human mama μετέφρασε στα Ελληνικά και προσάρμοσε διαπολιτισμικά το GET ACTIVE QUESTIONNAIRE FOR PREGNANCY – Ερωτηματολόγιο Ετοιμότητας για Σωματική Δραστηριότητα στην Εγκυμοσύνη.

Σε συνεργασία με την prof Margie Davenport και την Καναδική Εταιρεία Φυσιολογίας της Άσκησης – Canadian Society for Exercise Physiology, το human mama παρέχει ένα καταπληκτικό εργαλείο στους επαγγελματίες προγεννητικής άσκησης αλλά και δίνει τη δυνατότητα στις έγκυες γυναίκες να συμμετέχουν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση σε προγράμματα άσκησης ή σωματικές δραστηριότητες.

Το Ερωτηματολόγιο Ετοιμότητας για Σωματική Δραστηριότητα στην Εγκυμοσύνη – ΕΕΣΔΕ έχει σχεδιαστεί για να προσδιορίζει τον μικρό αριθμό γυναικών που θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή ως πρώτο βήμα για να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν να είναι σωματικά δραστήριες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και για να βοηθήσει την πλειοψηφία των υγιών εγκύων να ξεπεράσουν τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχουν σχετικά με το αν θα μπορούσαν να παραμείνουν ή να ξεκινήσουν να είναι δραστήριες σωματικά κατά την εγκυμοσύνη τους.

Επιπλέον το – ΕΕΣΔΕ συνοδεύεται από ένα Έντυπο Συμβουλών Παρόχων Υγείας για τη Σωματική Δραστηριότητα Κατά την Εγκυμοσύνη το οποίο βοηθά τους παρόχους μαιευτικής περίθαλψης να έχουν μια ουσιαστική συζήτηση με τις έγκυες γυναίκες που παρακολουθούν σχετικά με τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας στην κύηση.

Το ερωτηματολόγιο αυτό δε θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς τη βοήθεια της Dr Ξένιας Κωνσταντινοπούλου, της Dr Κατερίνας Μουστάκα και του Prof Κωνσταντίνου Αλεξανδρή.

Παρακαλούμε διαδώστε ώστε όλοι και όλες να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα επιστημονικά εργαλεία όσον αφορά την άσκηση κατά την κύηση.

 https://csep.ca/2021/05/27/get-active-questionnaire-for-pregnancy/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.