Τα παιδιά των ασκούμενων εγκύων έχουν υψηλότερη κινητική ευφυΐα

Άν είσαι έγκυος, τότε καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι αν γυμνάζεσαι καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου το παιδί που θα φέρεις στον κόσμο θα έχει, μεταξύ άλλων και ανεπτυγμένη κινητική ευφυΐα.

Να γνωρίζεις επίσης πως αν είσαι fit & active εγκυμονούσα, θα συμβάλεις στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας και στην πιο ενεργή συμμετοχή των κοριτσιών σε αθλητικές δραστηριότητες.

Διότι αν γυμνάζεσαι στην εγκυμοσύνη σου, το παιδί σου όχι μόνο θα είναι πανέξυπνο νοητικά και κινητικά αλλά θα έχει και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει παχυσαρκία στη μετέπειτα ζωή του.

________

Η άσκηση λοιπόν στην εγκυμοσύνη επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη του νευροκινητικού συστήματος των βρεφών.

Οι νευροκινητικές δεξιότητες νεογέννητων παιδιών ασκούμενων εγκύων είναι σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με αυτές των παιδιών μη ασκούμενων μητέρων.

Μάλιστα, τα κορίτσια των ασκούμενων εγκύων σημειώνουν τις υψηλότερες επιδόσεις όλων, σε κάθε δοκιμασία.

Τα παιδιά με τέτοιες δεξιότητες έχουν μεγαλύτερη κινητική ευχέρεια και πιθανότατα, μετέπειτα, να είναι και περισσότερο ενεργά σε αθλητικές δραστηριότητες.

________

Επειδή η σωματική άσκηση είναι ανασταλτικός παράγοντας εμφάνισης της παιδικής παχυσαρκίας  τέτοια ερευνητικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας και την μεγαλύτερη συμμετοχή των κοριτσιών σε αθλητικές δραστηριότητες.

________

McMillian et al. (2019) Effects of Aerobic Exercise during Pregnancy on 1-Month Infant Neuromotor Skills. Med Sci Sports

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.