Pelvic Floor Muscles
Training

Human Mama presents the Pelvic Floor Muscles Training Fitness Webinar ή πώς να διατηρήσεις υγιές το Πυελικό Έδαφος με ασκήσεις.

.
.

Η υγεία της πυέλου είναι αναπόσπαστο στοιχείο της γενικότερης υγείας της γυναίκας και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από όλους τους επαγγελματίες υγείας και άσκησης που διαχειρίζονται γυναίκες.

 

Mια στις τρεις γυναίκες αντιμετωπίζει κάποια διαταραχή του πυελικού της εδάφους. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μετά τον τοκετό και στην εμμηνόπαυση. Οι συχνότερες δυσλειτουργίες αναφέρονται πρωτίστως στην ακράτεια ούρων και κοπράνων και στη πρόπτωση οργάνων. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που τα προβλήματα της πυέλου διαταράσσουν την ψυχοκοινωνική ευεξία των γυναικών ενώ συχνά συνδέονται και με προβλήματα και πόνο στην οσφή.

 

Το πυελικό έδαφος είναι τμήμα της λεκάνης. Αποτελεί μια υποστηρικτική αιώρα που σχηματίζει τον πυθμένα της πυελικής κοιλότητας.

 

Οι ασκήσεις ενεργοποίησης, χαλάρωσης κι ενδυνάμωσης των μυών και του συνδετικού ιστού του πυελικού εδάφους συνεισφέρουν στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας του, και βρίσκονται στη πρώτη γραμμή θεραπείας κι αποκατάστασης του από κάποια διαταραχή. Για να διατηρηθεί υγιές το πυελικό έδαφος χρειάζεται πολλά περισσότερα από την απλή εφαρμογή των ασκήσεων Kegel.

Στο Pelvic Floor Muscles Training Webinar θα μάθεις:

1. Ανατομία και λειτουργική της πυέλου. Σύνδεση λεκάνης με το υπόλοιπο σώμα.

 

2. Ποιες ασκήσεις απομόνωσης μπορείς να κάνεις για τους μύες του πυελικού εδάφους.

 

3. Ποιους άλλους μύες μπορείς να ενεργοποιήσεις/δυναμώσεις επηρεάζοντας το μύες του πυελικού εδάφους;

 

4. Ποιες ασκήσεις ή κινήσεις μπορεί να ενισχύσουν και να χειροτερέψουν τις δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους;

 

5. Το ρόλο της αναπνοής, του περιτονιακού ιστού και των μυών του πυρήνα στη διαχείριση των μυών του πυελικού εδάφους και πως ενσωματώνονται στο πρόγραμμα του Human Mama για την αντιμετώπιση της διάστασης των ορθών κοιλιακών.διαχείρηση του πυελικου εδάφους.

 

6. Τρόποι πρόληψης εμφάνισης δυσλειτουργιών του πυελικού εδάφους.

Τρόπος πραγματοποίησης: Πλατφόρμα Zoom
Διάρκεια: 3 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 60 € (+ ΦΠΑ)
Εισηγήτρια: Σία Ζουρλαδάνη, Phd, MSc, pre & postnatal fitness specialist, Human Mama director, Yoga – Pilates – Fitness Trainer, Myofascial & NeuroKinetic Trainer.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες άσκησης, υγείας, αλλά κι εναλλακτικών θεραπειών που ασχολούνται πρωτίστως με το σώμα της γυναίκας κατά την κύηση, τη λοχεία και την εμμηνόπαυση αλλά και με άνδρες που έχουν δυσλειτουργίες πυελικού εδάφους.

 

Απευθύνεται επίσης σε γυναίκες και άνδρες που αντιμετωπίζουν κάποια διαταραχή του πυελικού τους εδάφους κι επιθυμούν να μάθουν πως μπορούν να εκτιμήσουν, να προπονήσουν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.